مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه مطرح کرد:
هفته ملی مهارت فرصت مناسبی است برای ترویج فرهنگ مهارت آموزی و احیاء ارزش واقعی کار
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، داوود ناصری امید ظهر جمعه در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی- ساسی جمعه این هفته کرمانشاه با بیان اینکه از 31 تیر ماه تا 6 مرداد تحت عنوان هفته ملی «ترویج آموزش های فنی و حرفه ای و کارآفرینی»نامگذاری شده است گفت: سازمان به عنوان متولی آموزش های غیر رسمی و مهارتی در کشور می باشد

به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، داوود ناصری امید ظهر جمعه در سخنرانی پیش از خطبه نماز عبادی- سیاسی جمعه این هفته کرمانشاه با بیان اینکه از 31 تیر ماه تا 6 مرداد تحت عنوان هفته ملی «ترویج آموزش های فنی و حرفه ای و کارآفرینی» نامگذاری شده است گفت: سازمان به عنوان متولی آموزش های غیر رسمی و مهارتی در کشور شناخته شده و اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه نیز با داشتن 22 مرکز ثابت و دولتی در تمامی شهرستان ها و در دو بخش خواهران و برداران مشغول ارائه خدمت در مباحث مهارتی و آموزش های فنی و حرفه ای است.
وی افزود: در بحث مهارت آموزشی در کنار مراکز دولتی350 آموزشگاه خصوصی و تخصصی در حوزه مهارت آموزی فعالیت تحت نظر این اداره کل فعالیت دارند که حدود 50درصد این آموزشگاه ها به دلیل وسعت و جمعیت در شهر کرمانشاه واقع شده اند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای از آموزش هشت و نیم میلیون نفر ساعت در قالب 40هزار نفر دوره تعهد سالیانه توسط این اداره کل در قالب تعهد آموزشی خبرداد.
ناصری امید با اشاره به گستره فعالیت های آموزشی این اداره کل از ارائه آموزش فنی و حرفه ای به بسیاری از اقشار در قالب دوره های آموزشی فنی و حرفه ای خبرداد و تصریح کرد:تمامی اقشار از یک کارگر ساده تا یک فرد تحصیلکرده می توانند تحت پوشش آموزش های فنی و حرفه ای در استان قرار گیرند.
وی افزود:گستره فعالیت های این اداره کل به حدی است که حتی پادگان ها ، زندان ها و در جوار صنعت و دانشگاه ها نیز آموزش های فنی و حرفه ای ارائه می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای ارائه آموزش های مهارتی به تمام اقشار جامعه را از وظایف و رسالت های مجموعه فنی و حرفه ای در کشور و استان برشمرد و گفت:فعالیت های آموزشی ما در چهار بخش صنعت، کشاورزی، فرهنگ و هنر و خدمات تعریف شده که براساس تقسیم بندی صورت گرفته در هر کدام از حوزه ها با وجود مربیان ارزشمند، با تجربه و تحصیلکرده در زمینه خاص خود و کارگاه ها و امکانات آموزشی در حد نیاز آموزش های مهارتی را ارائه می دهیم.
ارائه آموزش های مهارتی در مراکز دولتی 100 درصد رایگان است
وی افزود: ارائه آموزش های مهارتی در مراکز دولتی فنی و حرفه ای به صورت 100 درصد رایگان برگزار می شود اما در بخش خصوصی براساس شهریه ای که در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان مصوب می شود، شهریه دریافت خواهد شد.
ناصری امید در خصوص مخاطبین آموزش های فنی و حرفه ای نیز گفت:علاوه بر دانش آموزان که در رشته های فنی و کاردانش هنرستان ها تحصیل می کنند می توانیم به کارکنان حوزه صنعت برای ارتقا توانمندی های شغلی ارائه آموزش دهیم و یا دانشجویان برای گذراندن دوره های دروس عملی خود می توانند از کارگاه های ما استفاده کنند.
کاهش آمار بازگشت به زندان با فراگیری آموزش های مهارتی توسط زندانیان
وی نقش آموزش های مهارتی در عدم تکرار تخلف و بازگشت به زندان زندانیان را بسیار موثر دانست و افزود: نزدیک به 20کارگاه آموزشی در زندان ایجا شده که توسط مربیان ما در آنجا خدمات آموزشی ارائه می شود و بازگشت به زندان افرادی که آموزش های فنی و حرفه ای را در دوران زندان فرا می گیرند، بسیار کمتر از افرادی است که هیچ گونه مهارتی ندارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه با اشاره به ارائه خدمات آموزشی به سربازان در پادگان ها گفت: در کنار دوران خدمت مقدس سربازی که در پادگان ها مشغول انجام وظیفه هستند و نظر مساعد مجموعه نظامی و خصوصا دستور و تاکید فرمانده کل قوا ، ما کارگاه هایی را در پادگان ها داریم که سربازان ما در بتوانند در اوقات فراغت طول دوران خدمت از این کارگاه ها استفاده کنند تا علاوه بر گذراندن خدمت مقدس سربازی، آموزشی مهارتی را فرا گرفته باشند تا به عنوان یک سرباز توانمند پس از این دوران وارد جامعه شود.
وی معضل بیکاری را یکی از دغدغه های اصلی، رهبری، مسئولین، خانواده ها، و دولت دانست و تصریح کرد: آمار بیکاری بالایی نیز در استان کرمانشاه وجود داردو آموزش های مهارتی فنی و حرفه ای می توانند نقش بی بدیل و اثرگذاری در کاهش این بیکاری دارد و ما باید توجه خاصی به این موضوع داشته باشیم.
ناصری امید با اشاره به تاکیدات نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمانشاه در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی داشت و گفت:یکی از مولفه های اصلی که می تواند راهگشاه بوده و به ما کمک کند، توجه به آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی است و این میسر نمی شود مگر اینکه از بطن خانواده و جامعه این فرهنگسازی صورت گیرد.
لزوم جایگزینی فرهنگ مهارت آموزی به جای مدرک گرایی در جامعه
نظر دهید