آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای معضل بیکاری را مهار می کند
نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه روز یکشنبه در دیدار با مدیر کل و کارکنان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان که در دفتر وی برگزار شد، با تاکید بر لزوم افزایش آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در سطح جامعه، اظهار کرد: این گونه آموزش ها معضل بیکاری را مهار و یا کاهش می دهد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی وحرفه ای استان آیت الله مصطفی علما با تاکید بر نهادینه کردن آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در جامعه، اظهار کرد: آموزش های فنی و حرفه ای نقش مهمی در اشتغال زایی و پایین آوردن آمار بالای بیکاری ایفا می کند.
آیت الله علما در ادامه با ابراز تاسف از آمار بالای بیکاری در استان کرمانشاه، گفت: معالجه این درد باعث مرتفع شدن بسیاری از مشکلات دیگر نظیر دیر ازدواج کردن جوانان، اصلاح فرهنگ کار و کسب درآمد و افزایش رفاه در زندگی می شود.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه، افزود: به گفته مسئولان کشور، برای ایجاد شرایط اشتغال برای هر نفر دانش آموخته هزینه ای حدود سه میلیارد ریال نیاز است که اگر تنها نیمی از این سرمایه گذاری در بخش کشاورزی صورت گیرد شاهد تحول در این بخش و اشتغازلزایی و رونق تولیدات خواهیم بود.
وی گفت: باید فرهنگ کار نیز در جامعه اصلاح شود تا جوانان، کمتر به دنبال استخدام در سازمان های دولتی و نشستن پشت میز و صندلی باشند چرا که در شرایط کنونی اگر تمام کارمندان ادارات را از نصف هم کمتر کنیم باز هم برای اشتغال جوانان مشکل خواهیم داشت.
آیت الله علما در ادامه با تاکید بر اینکه ایران کشوری ثروتمند است، گفت: حتی اگر از از نفت و گاز به عنوان مهمترین منابع کشور چشم پوشی کنیم باز هم امکانات زیادی داریم که با تکیه بر باور «ما می توانیم» گره از بسیاری مشکلات بگشاییم.
امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اصرار مقام معظم رهبری بر مقوله اقتصاد مقاومتی و با بیان اینکه این موضوع با شعار دادن محقق نمی شود، گفت: باید با اتکا به توانمندی ها خود و با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های هر منطقه برای عملی شدن این شعار تلاش کنیم.
وی بیان اینکه کرمانشاه در روزگاران گذشته در زمینه صادرات سقز و کتیرا حرف های زیادی برای گفتن داشت، گفت: با فرآوری این گونه محصولات درآمدهای هنگفتی نصیب مردم می شود اما این 2 محصول در حال حاضر بدون کمترین فراوری به خارج از کشور صادر و پس از فرآوری به قیمت های گزاف به کشور برمی گردد.
آیت الله علما در این دیدار گفت: کشور ما از زمینه های مساعد و سرمایه های بزرگی برخوردار است که نیازمند مدیریت دقیق، توانمند، علمی و همچنین حمایت مسئولین برای استفاده مطلوب از آن هستیم.
وی گفت: کشاورزی یکی از سیاست های کشور قبل از انقلاب بود که آن را از دست دادیم و صنعت به ما پیشنهاد شد، اما هم اکنون صنعت را هم از دست داده ایم و وارد کننده شده ایم، در حالی که ما کشوری صادر کننده بودیم و این نتیجه برنامه ریزی برای ما بود.
آیت الله علما، گفت: محور قرار دادن کشاورزی با توجه به ظرفیت های موجود را مورد تاکید قرار داد و گفت: دولت باید زیرساخت را مدیریت کرده و آن را در اختیار جوانان قرار دهد و و خود بر امور نظارت کند.
وی در بخش دیگری با اشاره به توانمندی های سازمان فنی و حرفه ای گفت: ما در فنی و حرفه ای می توانیم حرف اول را بزنیم که نیازمند آن مقدمات و فرهنگسازی است، ما می توانیم با بهره گیری از حرفه هایی که آموزش داده می شود، خیلی کارها انجام دهیم.
آیت الله علما با بیان اینکه نظارت، مدیریت، فرهنگ و زیر ساخت لازم برای این منظور وجود ندارد، تاکید کرد: جوانان ما باید تفکر استخدام دولتی را فراموش کنند و با بهره گیری از زیر ساخت های نهادی چون فنی و حرفه ای به کشاورزی و فنی و مهارتی سوق داده شوند.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه راهکار ایجاد اشتغال در این کشور را کارآفرینی و مهارت آموزی دانست.
آیت الله علما بر ترویج فرهنگ کار، تلاش، توسعه کشاورزی، دامداری، فنی و حرفه ای و... تاکید کرد و گفت: ما باید برای این امور تدبیر لازم را اتخاذ کنیم.
وی با طرح این سوال که چرا ما باید وارد کننده محصولات از جمله در کشاورزی باشیم، گفت: علت آن کمبود نیروی ماهر است که باید بر ترویج فرهنگ کار و مهارت تاکید شود.
علما ادامه داد: ما در استان کرمانشاه نیز سرمایه های زیادی داریم که اگر روی آن کار شود، بیکاری در استان وجود نخواهد داشت که از آن جمله می توان به ظرفیت دامداری استان اشاره کرد.
وی بار دیگر بر تبلیغ و ترویج مهارت تاکید کرد و گفت: روی هوا اقتصاد مقاومتی درست نمی شود و ما باید چشممان را روی خارج ببندیم.
آیت الله علما با بیان اینکه هیچ کس چون صدام، خوش خدمتی آمریکا را نکرد، گفت: ما باید متکی به خود باشیم و فضا را فراهم و فرهنگ سازی کنیم.
امام جمعه کرمانشاه خاطر نشان کرد: فنی و حرفه ای در این زمینه بسیار می تواند موثر باشد و باید در این زمینه تلاش کرد تا به اقتصاد داخلی قوی که همان اقتصاد مقاومتی است در نتیجه مهارت آموزی و ایجاد اشتغال پایدار دست یابیم.
نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه تصریح کرد: برای تحقق این موضوع طبق تاکید رهبری باید جهادی وارد میدان شد و کار و عمل کرد.
علما در پایان با آرزوی توفیق برای مسئولین در خدمت رسانی، گفت: هیچ خدمتی بالاتر از این نیست که کشورمان را بسازیم.
نظر دهید