مصاحبه رادیویی مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای کرمانشاه با برنامه گفتگو
مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان کرمانشاه در مصاحبه با برنامه رادیویی گفتگو ضمن تاکیدبر اهمیت آموزشهای فنی وحرفه ای در توسعه اقتصادی به تشریح خدمات و عملکرد این اداره کل، هجدهمین مسابقات ملی مهارت، غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، مصوبات شورای مهارت و نقش آن در توسعه آموزشهای مهارتی ازجمله دانشگاه های استان پرداخت.

مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان کرمانشاه در مصاحبه با برنامه رادیویی گفتگو ضمن تاکیدبر اهمیت آموزشهای فنی وحرفه ای در توسعه اقتصادی به تشریح خدمات و عملکرد این اداره کل، هجدهمین مسابقات ملی مهارت، غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، مصوبات شورای مهارت و نقش آن در توسعه آموزشهای مهارتی ازجمله دانشگاه های استان پرداخت.
داود ناصری امید در این مصاحبه رادیویی به هجدهمین مسابقات ملی مهارت اشاره کرد و گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان نماینده ایران در سازمان جهانی مهارت (WSI)، متولی برگزاری مسابقات ملی مهارت در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری به صورت سالانه است که مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات 23 تیر، مرحله استانی پنجم و ششم مرداد و مرحله کشوری نیز نیمه دوم آذر سال جاری برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در مرحله شهرستانی مسابقات ملی مهارت پس از ارزشیابی لازم که توسط اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هر استان صورت می گیرد و نفرات برتر در هر شهر انتخاب و به مرحله استانی معرفی میشوند که در مرحله استانی نیز با برگزاری آزمون عملی نسبت به انتخاب نفرات برتر و معرفی به مرحله کشوری اقدام می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کرمانشاه ادامه داد: هدف از برگزاری این مسابقات ارتقا فرهنگ مهارت آموزی در میان جوانان، معرفی آموزشهای مهارتی و اهمیت نقش آن در توسعه اقتصاد به عموم مردم است.
وی با بیان اینکه با برگزاری این مسابقات به دنبال فراهم کردن فرصت مناسب برای رقابت سالم میان جوانان کشور هستیم، افزود: جلب نظر مسئولان، بنگاههای اقتصادی، مشارکت صنایع و صنوف در اجرای مسابقات ملی مهارت، ایجاد فرصتی مناسب برای تبادل اطلاعات فنی و تجارب حرفهای، شناسایی و معرفی افراد ماهر و نخبه به صنایع و بنگاه های اقتصادی از دیگر اهداف برگزاری مسابقات ملی مهارت است.
ناصری امید گفت: هجدهمین مسابقات ملی مهارت در 36 رشته از جمله آکواترونیک (فناوری آب)، الکترونیک، آجرچینی، تاسیسات الکتریکی، تبرید و تهویه، تراش CNC ، رباتیک (تیمی 2 نفره)، طراحی و توسعه وب، طراحی مهندسی مکانیک، فناوری اطلاعات(راه کارهای نرم افزاری برای تجارت)، فناوری اطلاعات (مدیریت سیستم های تحت شبکه)، فناوری طراحی گرافیک فرز CNC، خیاطی ( فناوری مد)، کاشی کاری دیوار و کف است.
به گفته وی، کابینت سازی (چوبی)، لوله کشی و گرمایشی، مکاترونیک (تیمی 2 نفره)، فناوری خودرو، نقاشی خودرو، اتصالات چوبی، آشپزی، قنادی ( شیرینی پزی)، طراحی فضای سبز(تیمی 2 نفره)، جوشکاری، جواهرسازی، ساخت وتولید (تیمی3 نفره)، کنترل صنعتی، صافکاری خودرو، کار بر روی صفحات فلزی و گل آرایی، معماری سنگی، نجاری، گچکاری، شبکه های کابلی و تعمیر و نگهداری و سایل نقلیه سنگین از دیگر رشته های این دوره از مسابقات ملی مهارت است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه افزود: علاقمندان به شرکت در هجدهمین مسابقات ملی مهارت می توانند تا 23 تیر سال جاری نسبت به ثبت نام خود به صورت الکترونیکی در آدرس www.skill.irantvto.ir اقدام کنند و پس از ثبت نام، مدارک لازم را برای تأیید به یکی از مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خود تحویل دهند.
به گفته ناصری امید، شرط سنی برای داوطلبان رشته های ساخت و تولید تیمی و مکاترونیک، متولدان 11 دی 1372 بعد و برای سایر رشته ها متولدان 11 دی 1375به بعد است.
وی افزود: کارآموزان و آموزش دیدگان مراکز آموزش فنی وحرفه ای، هنرجویان آموزش و پرورش در رشته های کار و دانش، فنی و حرفه ای و نظری، دانشجویان آموزشکده های فنی و حرفه ای و آموزش عالی و کارگران واحدهای صنعتی و صنفی می توانند با رعایت شرایط سنی ذکر شده در این دوره از مسابقات ملی مهارت شرکت کنند.
ناصری امید اظهارداشت: برگزیدگان نهایی هجدهمین و نوزدهمین مسابقات ملی مهارت پس از شرکت در اردوهای آماده سازی ، درچند رشته منتخب به چهل و پنجمین مسابقات جهانی مهارت که در سال 2019 در کشور روسیه برگزار می شود اعزام می شود.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت آموزش های فنی و حرفه ای گفت: گسترش مهارت آموزی به جامعه می تواند شهروندان را توانمند ساخته و از افراد مستعد جامعه کارآفرین بسازد.
ناصری امید گفت در سال گذشته علیرغم محدویت های اعتباری در مجموع در دو بخش دولتی و خصوصی 9میلیون و 400هزار نفرساعت آموزش در قالب 40هزار و 750نفر دوره به خواهران و برادران علاقمند ارائه شده است.
مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان کرمانشاه اضافه کرد: این آموزشها در قالب 500حرفه مهارتی در 215 کارگاه مجهز در مراکز دولتی به صورت کاملا رایگان و 350 آموزشگاه بخش خصوصی با شهریه های مصوب تحت نظارت این اداره کل ،اجرا شده است.
وی رشد حاصله در سال گذشته در زمینه آموزش را نشأت گرفته از صرفه جویی و مدیریت بهینه هزینه و اهتمام همه مربیان و تلاش گران عرصه مهارت آموزی در سطح استان دانست و افزود: برگزاری جلسات شورای مهارت در استان و شهرستان ها باعث توجه خاص مسئولان به امر مهم آموزش های فنی و حرفه ای شده است.
ناصری امید با بیان این مطلب که آموزشهای فنی وحرفه ای پلی است که دنیای دانش و کار را به هم نزدیک می کند و شکاف بین دانشگاه و بازار کار را از بین می برد گفت: خوشبختانه توانستیم تعامل و همکاری های بسیارخوبی با دانشگاه های استان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه آموزشهای مهارتی فنی و حرفهای میتواند به عنوان یک راه کلیدی در توسعه سرمایه انسانی و اشتغال پایدار نقش آفرینی کندخاطرنشان کرد: این آموزشها میتواند در هر یک از بخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات برای مهارت آموختگان ایجاد اشتغال کنند.
مدیرکل آموزش فنی وحرفه ای استان کرمانشاه با اشاره به اینکه با توسعه اشتغال پایدار از هدر رفت سرمایه انسانی جلوگیری می شود اظهار داشت: بالاترین سرمایه در هر سازمانی نیروی انسانی است و توانمندسازی نیروی انسانی جز با آموزش و مهارت امکان پذیر نمیباشد.
ناصری امید با تاکید بر لزوم توانمندسازی نیروی انسانی برای شکوفایی اقتصادی تصریح کرد: نیروی انسانی متخصص و کارآمد، موتور محرکه و یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی و مطمئن ترین راه برای رسیدن به اقتصادی پویا است و یکی از مأموریتهای مراکز آموزش فنی و حرفهای، آشنا کردن نیروی انسانی با مهارتهای لازم و تبدیل این افراد به نیرو های فعال و کارآمد است.
نظر دهید