معاون استاندار کرمانشاه تاکید کرد
لزوم نهادینهکردن مهارتآموزی در استان کرمانشاه
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کرمانشاه با تأکید بر لزوم نهادینهکردن مهارتآموزی در استان گفت: باید به جایی برسیم که 80 درصد فارغالتحصیلان تکنسین وکارآمد باشند.
رضا رحیمی صبح امروز در یازدهمین جلسه شورای مهارت استان کرمانشاه که باحضور مهندس موسوی معاون آموزشی سازمان فنی وحرفه ای کشورو مدیران کل دستگاه ها و ادارات عضو شورای مهارت در محل استانداری برگزارشد، اظهار کرد: استان کرمانشاه در حالی رده های نخست بیکاری در سطح کشور را به خود اختصاص داده که از ظرفیتهای بسیاری برای اشتغالزایی بهرهمند است.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای این استان نسبت به سایر نقاط کشور بیشتر است، افزود: در تمام حوزهها از جمله صنعت، معدن، کشاورزی و ... نیازمند تحرک و پویایی هستیم.
رحیمی منابع طبیعی خدادادی، وجود معادن، ظرفیتهای کشاورزی و صنعتی را از مهمترین ثروتهای این استان برای کار در مسیر توسعه نام برد و گفت: ظرفیتهای استان کرمانشاه در برخورداری از بسترهای سرمایه گذاری بسیار مهم و قابل توجه است و در کشور حرفی برای گفتن دارد اما باید استعدادهای این منطقه شکوفا شود.
این مسئول حرکتی جهشی و رو به جلو را نیاز توسعهای استان کرمانشاه در بخش اقتصادی، عمرانی، صنعتی و... دانست و بیان کرد: اشتغال امری فراگیر است و محدود به منطقه و یا مرکزی خاص نیست بلکه باید برنامهریزی اشتغالزایی و کارآفرینی از دوردست ترین نقاط تا نزدیک ترین مراکز و بخشها به انجام برسد.
رحیمی در ادامه خواستار توجه به بحث اشتغالزایی و ارتقا مهارتهای کاری در میان روستائیان شد و تاکید کرد: اشتغال باید تمام طیفهای استان را در برگیرد و محدود به منطقهای خاص نباشد و لذا ارتقا مهارتهای کاری روستائیان باید در برنامهریزیها لحاظ شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال روستایی در سطح استان خاطرنشان کرد: اشتغال باید از سطح روستاها تا مرکز استان که بیش از نیمی از جمعیت را در دل خود جای داده است تسری یابد.
رحیمی نیاز امروز کشور و به ویژه استان کرمانشاه را تربیت تکنسینهای ماهر دانست و تصریح کرد: در دانشگاهها باید دانشجویان را از رویکرد آموزش محوری صرف به سمت کسب مهارت و کارآفرینی سوق داد.
وی هرم نامتناسب جمعیت دانشجویی کشور که بیشتر آن متشکل از دانشجویان کارشناسی است را مورد اشاره قرار داد و این هرم را نتیجه نابرابری و بیبرنامگی در حوزه تحصیلات جوانان برشمرد.
رحیمی با انتقاد از رغبت فارغ التحصیلان و جوانان برای اشتغال در پُستهای دولتی گفت: تقاضای صرف و فراوان برای کار دولتی ذهنیتی غلط است و با نیاز کشور تطابقی ندارد و باید بگوییم که دیگر در کشور کار دولتی به حد فوق اشباع رسیده و جوانان باید به بخشهای دیگر توجه داشته باشند.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در ادامه توجه به بخش خصوصی را مهمترین راهکار برای خروج از بن بست بیکاری در استان کرمانشاه پیشنهاد داد و گفت: اداره کل آموزش فنی و حرفهای باید در تربیت نیروهای کارآمد و ماهر و به اصطلاح تکنسین بیش از پیش یاری رسان ما باشد.
رحیمی در ادامه تاکید کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای باید در طول دوران آموزش و اجرای برنامههای مهارتی نظارت لازم را به عمل آورد و از اتخاذ سیاستهای تشویقی برای کارآموزان غافل نشود.
وی همچنین مهارت آموزشی را فاکتوری بسیار مهم برای اشتغالزایی و رفع مشکل بیکاری جوانان در استان کرمانشاه دانست و بیان کرد: کسب مهارت بهترین اهرم برای ایجاد اشتغال است و لذا باید تقاضا برای مهارت آموزی در میان افراد افزایش یابد.
معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گسترش فعالیتهای مهارت آموزی در میان سطوح و اقشار مختلف جامعه را خواستار شد و مراکزآموزش فنی و حرفهای را مهمترین مراکز برای ارتقای مهارتهای جوانان و نهادینه کردن بحث مهارت ورزی عنوان کرد و گفت: افزایش تعداد مراکز فنی و حرفهای در تمام شهرستانهای استان باید مورد توجه قرار گیرد و در برنامه ریزیها لحاظ شود.
وی اشتغالزایی را نیازمند مشارکت و همکاری تمام دستگاهها در استان کرمانشاه دانست و گفت: برای برطرف نمودن معضل بیکاری باید از توان و ظرفیت نهادها و بخشهای مختلف به ویژه بخش خصوصی استفاده شود.
رحیمی افزود: معرفی نهادهای پیشگام در استان کرمانشاه در عرصه اشتغالزایی در دستور کار قرار دارد و از دستگاههای فعال در زمینه اشتغالزایی تقدیر به عمل خواهد آمد.
وی با تأکید بر اهمیت مهارتآموزی و مهارتورزی در سطوح مختلف گفت: اگر بتوانیم مهارت را در سطوح مختلف نهادینه کنیم، آنگاه از ظرفیتهای ایجاد اشتغال میتوان به خوبی استفاده کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کرمانشاه تصریح کرد: امروز شرایط به گونهای است که باید به اشتغال جوانان نگاه غیردولتی داشته باشیم و از فرصتهای مهارتآموزی بیشتر بهره گیریم.
رحیمی با اشاره به فعالیتهای برگزاری کارگاههای مهارتآموزی در جوار زندانها، پادگانها، دانشگاهها، روستاها و ... یادآور شد: تمام دستگاهها باید از ظرفیت دانشجویان برای ایجاد اشتغال استفاده کنند.
وی از تعدد مراکز فنی و حرفهای و گسترش آن در شهرستانها به عنوان یک موضوع اثرگذار بر ایجاد اشتغال در استان یاد کرد و افزود: در گذشته به دلیل عدم نهادینه کردن مهارتآموزی فرصتهای ایجاد اشتغال را از دست دادیم.
رحیمی در پایان لزوم معرفی دستگاههای پیشرو در عرصه ایجاد اشتغال را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: باید برای تشویق دیگر دستگاهها آنهایی که در زمینه اشتغالزایی پیشرو بودهاند مورد تقدیر قرار بگیرند.
نظر دهید