در گفتگو با خبرگزاری ایرنا مطرح شد :
آموزش های مهارتی باید در کنار تحصیلات تئوریک دانشگاهی ارائه شود
داود ناصری امید مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا، با اشاره به اینکه به حوزه آموزش عالی و رسمی در کشور توجه ویژه ای می شود، افزود: در کنار این توجه و حمایت لازم است به آموزش های مهارتی، فنی و حرفه ای و غیر رسمی که نقش مهمی در توسعه دارد، نیز توجه اساسی شود.

داود ناصری امید مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا، با اشاره به اینکه به حوزه آموزش عالی و رسمی در کشور توجه ویژه ای می شود، افزود: در کنار این توجه و حمایت لازم است به آموزش های مهارتی، فنی و حرفه ای و غیر رسمی که نقش مهمی در توسعه دارد، نیز توجه اساسی شود.
ناصری امید توجه جدی و ویژه به ارایه آموزش عملی مهارتی در کنار تحصیلات تئوریک در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: دانشجو باید مجهز به دانش آکادمیک و فنون و مهارت های مرتبط با رشته تحصیلی خود از دانشگاه خارج شود.
وی با بیان اینکه دانش آموختگان دانشگاهی بعد از اتمام تحصیل دنبال کار می گردند، گفت: این افراد بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی برای آموزش دوره های مهارتی و توانمند کردن خود به مراکز آموزش فنی و حرفه ای مراجعه می کنند و این نشان می دهد در دانشگاه ها جای دوره های مهارتی عملی خالی است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه گنجاندن دوره های عملی در دروس دانشگاه ها را بسیار لازم و ضروری دانست و اظهار کرد: فنی و حرفه ای این آمادگی را دارد که در کنار آموزش های رسمی دانشگاهی در قالب تفاهم نامه های همکاری با دانشگاه ها به دانشجویان آموزش های مهارتی ارایه دهد.
این مقام مسئول گفت: در حالی که سهم اعتباری جداگانه برای دانشگاه ها در نظر می گیرند اما جایگاهی برای آموزش های فنی و حرفه ای در نظر نگرفته اند که باید در این دیدگاه و رویکرد تجدیدنظر شود.
وی با بیان اینکه آموزش های غیررسمی مخاطبان فراوانی دارد، گفت: برخی بر هر دلیلی توان ادامه تحصیل در دانشگاه ها را ندارند و باید زمینه را برای حضور آنان در بخش فنی و حرفه ای برای توانمند شدن فراهم کنیم و نسبت به تربیت نیروی ماهر و توانمند اقدام نماییم.
داود ناصری امید اظهار کرد: متاسفانه در کشور ما تنها به آموزش های تئوریک توجه می شود در حالیکه ما معتقدیم اگر کسی دانش آموخته دانشگاهی باشد و توانمند هم باشد نباید بیکار باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در ادامه گفت: همانطور که جامعه به شغل هایی مانند پزشک، مهندس و استاد و معلم نیاز دارد به نیروی کار ماهر مانند خیاط، جوشکار، نانوا، بنای ماهر و سایر شغل ها هم نیاز دارد و ازاین رو باید برای آموزش های غیررسمی فنی و حرفه ای هم جایگاه خاصی در نظر گرفته شود تا بتواند این نیروها را تربیت و تحویل جامعه دهد.
ناصری امید در ادامه به راه اندازی شورای مهارت استان اشاره کرد و گفت: این شورا در تعامل بین بخشی بین دستگاه های اجرایی استان و معرفی توانمندی های فنی و حرفه ای و تقویت هرچه بیشتر جایگاه این اداره کل موثر باشد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه از ارایه 6 میلیون و 279 هزار نفر ساعت آموزش توسط مراکز بخش دولتی و خصوصی فنی و حرفه ای در استان در 9 ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت سه میلیون و 702 هزار نفر ساعت آموزش در قالب 19 هزار و 116 نفر توسط بخش دولتی و 2 میلیون و 577 هزار نفر ساعت آموزش در قالب 11 هزار و 75 نفر توسط بخش خصوصی در سطح استان در بخش های مختلف ارایه شده است که نشان از تحقق 106 درصدی تعهدات در بخش آموزش این اداره کل دارد که در این زمینه در سطح کشور جزو استانهای پیشرو هستیم .
داود ناصری امید افزود : این آموزش ها در 22 مرکز ثابت دولتی و 350 آموزشگاه خصوصی در سطح استان ارایه می شود.
نظر دهید