معلمان فراموش شده
كرمانشاه - ايرنا - اگر بگوييم موثرترين و حساسترين شغل دنيا، معلمي است؛
كرمانشاه - ايرنا - اگر بگوييم موثرترين و حساسترين شغل دنيا، معلمي است؛ اغراق نكرده ايم زيرا آينده همان چيزي است كه نوجوانان و جوانان امروز از معلم خود مي آموزند و بي شك با تعليم يك معلم آگاه و دلسوز است كه نخبگان و بزرگان، شكوفا و تاريخ ساز مي شوند.

در اين ميان اما عده اي تنها كسي را معلم مي دانند كه در قالب نظام آموزش و پرورش خدمت مي كند و به دانش آموزان درس زندگي و علم مي آموزد اما حتما اين برداشت سطحي و ناقص است؛ معلمان بسيار ديگري هم هستند كه خارج از آموزش و پرورش اما در چارچوب نظام آموزشي كشور نقش موثر و چشمگيري دارند.
مربيان فني و حرفه اي از اين دسته اند كه حتي در هفته گراميداشت معلم هم گمنام هستند و كمتر كسي يادي از آنان مي كنند.
30 تا 40 هزار مربي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور، سالانه به صدها هزار نوجوان و جوان جوياي كار، مهارت و حرفه مي آموزند و زندگي هاي بسياري را كه در كانال تنگ كنكور به اميد رسيدن به شغل پشت ميزي، سرگردان و آشفته شده، سامان مي دهند.
آنان به شاگردان خود آموزش مي دهند كه رسيدن به رفاه و خوشبختي فقط از جاده باريك و پرترافيك كنكور شدني نيست كه حتي سامان دادن آينده و توسعه كشور در گرو وارد شدن به بزرگراه هموار و عريض مهارت آموزي و رونق بخشيدن به هزاران حرفه و مهارت درآمدزا و آينده ساز است.
اين ديدگاه و مسير، همان مرهمي است كه زخم هاي متعدد اقتصاد و آموزش كشور بشدت نيازمند آن است؛ هزاران مهارت و حرفه صنعتي، كشاورزي، هنري و... در ايران هست كه رونق دادن آنها مي تواند يك جهش اقتصادي و توسعه پايدار به ارمغان بياورد.
ارزش اين كار و خدمت مربيان فني و حرفه اي زماني روشن مي شود كه ببينيم مدرك گرايي و فرهنگ پشت ميزنشيني چگونه تبديل به غول بيكاري و تن آسايي شده و گلوي اقتصاد و معيشت را مي فشارد.
البته مسير مهارت آموزي هم فقط تاسيس كارگاه و برگزاري كلاس نيست كه اگر به همين قانع شويم و از تعريف صحيح استاندارد مهارت ها، شيوه هاي بروز و عملي آموزش، نيازسنجي درست و براساس وضعيت منطقه اي و كشوري و همكاري بين دستگاهي غفلت كنيم؛ از چاله به چاه خواهيم افتاد.
در هر حال همزمان با هفته معلم كه لازم است بر دست معلمان و علم آموزان آموزش و پرورش بوسه زد، انتظار مي رود از تلاش ها و زحمات مربيان مهارت آموز هم غافل نشد و خدمت بزرگ آنان را هم ارج نهاد.
حدود هزار نفر از مربيان فني و حرفه اي كشور كرمانشاهي هستند كه سالانه حدود 40 هزار نفر را در 500 حرفه آموزش مي دهند و براي پايين كشيدن كرمانشاه از راس استان هاي بيكار در تلاشند.
اميد است دغدغه هاي اين قشر زحمتكش كه تبديل شدن وضعيت استخدامي (از حق التدريسي به پيماني) در اولويت آنهاست، مورد توجه مسئولان و متوليان امر قرار گيرد تا روند مهارت آموزي در كشور سامان بهتري بگيرد.
عبدالله الماسي خبرنگار ايرنا
نظر دهید