مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه مطرح کرد:
لزوم آسیب شناسی بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی/ مهارت آموزی زمینه ساز کارآفرینی و اشتغال
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه بر لزوم آسیب شناسی بیکاری افراد فارغ التحصیل تاکید کرد و مهارت آموزی و ترویج فرهنگ مهارت را راهکار رفع این مشکل و زمینه ساز ایجاد اشتغال در جامعه دانست.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه بر لزوم آسیب شناسی بیکاری افراد فارغ التحصیل تاکید کرد و مهارت آموزی و ترویج فرهنگ مهارت را راهکار رفع این مشکل و زمینه ساز ایجاد اشتغال در جامعه دانست.
به گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، داوود ناصری امید در برنامه رادیویی روز سه شنبه 2 شهریور به مناسب آغاز هفته دولت، ضمن تبریک این هفته ، شهید رجایی و باهنر را دو یار دیرین امام (ره) و انقلاب را نمونه بارز دولتمردانی مردمی دانست.
وی در خصوص اهداف و عملکرد آموزش فنی و حرفه ای در استان کرمانشاه و طی مدت سپری شده از سال 95 گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به عنوان تنها متولی آموزش مهارتی و غیر رسمی در کشور شناخته شده است و به تبع آن ادارات در استان ها و مراکز آموزشی در شهرستان ها این وظیفه را به عهده دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه، ارائه آموزش های مهارتی، ارتقا مهارت شاغلین و سنجش و ارزشیابی افراد مهارت دیده را از وظایف سازمان آموزش فنی و حرفهای عنوان کرد..
وی اشاره ای به تعهدات سالیانه این اداره کل داشت و گفت: سالانه تعهداتی با سازمان مرکزی داریم که نسبت به آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی در استان ارائه خدمت دهیم.
این مقام مسئول با اشاره به تعهدات سالیانه اداره کل آموزش فنی و حرفه ای افزود: ما علی رغم محدودیت های مالی همانطور که دولت محترم توانست با تدبیر مشکلات اقتصادی را ما حل کند توانستیم علی رغم عمل به تعهدات کیفیت آموزش ها را بالا ببریم.
ناصری امید دانش آموزان، دانشجویان، افراد جویای کار، شاغلان، فارغالتحصیلان، روستائیان، اقشار آسیب دیده و در معرض آسیب، زندانیان، سربازان را مخاطبان سازمان فنی و حرفهای برشمرد و گفت: خروجی کار سبب ایجاد اشتغال و ارتقا مهارت شاغلان و بروز بودن آنها، ایجاد مشاغل خانگی و خُرد و امکان بهبود وضعیت اقتصادی خانوار میشود.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای ارائه آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای
ناصری امید از استعدادیابی نخبگان مهارتی به عنوان یکی دیگر از اقدامات سازمان آموزش فنی و حرفهای یادکرد و افزود: این سازمان تعهدات سالیانه خود را در چند سال اخیر با توجه به محدودیتها اعتباری اما با ترسیم کردن مدیریت صرفه جویی در چارچوب اقتصاد مقاومتی انجام داده و در جهت افزایش کیفیت آموزشها تلاش کردیم.
وی افزود: ما برای ارائه آموزشهای فنی و حرفهای از بخش خصوصی کمک میگیریم و بیش از ۴۰ درصد آموزشهای استان توسط بخش خصوصی و از طریق آموزشگاههای آزاد صورت میگیرد.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه با اشاره به وجود 22 مرکز دولتی فنی و حرفه ای در استان گفت: هم چنین سال گذشته ۳ مرکز جدید آموزش فنی و حرفهای از محل کمکهای سفر مقام معظم رهبری به استان را احداث کردیم که در شرف بهرهبرداری است و امیدواریم دهه فجر امسال شاهد افتتاح این پروژهها باشیم.
وی تصریح کرد: با احتساب سه مرکز فوق ، ۲۵ مرکز دولتی آموزش فنی و حرفهای در ۱۴ شهرستان استان کرمانشاه داریم که ظرفیت و زیرساخت بسیار خوبی به شمار میآید و انتظار داریم که مورد استقبال مردم نیز واقع شود.
ناصری امید در خصوص برنامههای در دست انجام این سازمان نیز گفت: یکی از دغدغههای دولت با توجه به بالا رفتن نرخ بیکاری و رفع این معضل است و از اقدامات موثر در این راستا توجه به بحث آموزشهای فنی و حرفهای و مهارتی در جامعه است.
وی افزود: بر اساس آمار بیش از ۶۰ درصدافراد جویای کار در استان فاقد مهارتاند و در دهههای گذشته با توجه به گرایش جامعه به سمت مدرکگرایی جایگاه کار جابه جا شد و اکنون باید به سمت ترویج فرهنگ مهارت آموزی در جامعه باشیم.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه یادآور شد: آمار بیکاری در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی بیشتر از افرادی است که هیچگونه تحصیلات آکادمیک نگذراندند لذا باید به بحث آموزشهای مهارتی توجه شود و آسیب شناسی صورت گیرد.
برگزاری مسابقات مهارت با هدف استعدادیابی نخبگان مهارتی
وی تاکید کرد: ما نیازمند مباحثی هستیم که در اثر آموزشهای فنی و حرفهای منجر به ایجاد شغل شود. در حال حاضر ۶ هزار استاندارد آموزش تعریف شده داریم و از این تعداد بیش از ۵۰۰ حرفه و رشته در استان فعال است و این آمادگی ارائه آموزشها را در مراکز و آموزشگاههای بخش خصوصی داریم.
ناصری امید افزود: در بحث استعدادیابی نخبگان مهارتی هر سال مسابقات مهارتی در ۳۰ رشته در سطح شهرستان، استان و کشور و همچنین مسابقاتی در سطحی جهانی نیز برگزار میشود و این مسابقات هیچ ارتباطی با تحصیلات ندارد و به عنوان مثال فردی که استادکار است میتواند در مسابقات شرکت کند و به عنوان نخبه معرفی شود.
وی تصریح کرد: افرادی که در مرحله شهرستانی برتر شده اند به مرحله استانی و کشوری راه خواهند یافت و نهایتا به عنوان نخبه مهارتی شناسایی می شوند و امتیازاتی که شامل نخبگان می شود، شامل این افراد نیز خواهد شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه ادامه داد: اغلب نخبگان از جامعه دانشگاهی شناخته می شوند اما این افراد جز افراد ماهر و استادکار و نخبه در این زمینه هستند.
وی در خصوص ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به زندانیان نیز گفت: بر اساس گزارشات زندان استان فعایتهای آموزش فنی و حرفهای با توجه به همکاری بسیار خوب مدیریت زندانهای استان در حال انجام است و ما قریب به ۱۸ کارگاه آموزشی را در زندانهای استان فعال کردیم.
ناصری امید افزود: این کارگاههای آموزشی فرصت بسیار مناسبی برای افرادی است که محکومیت خود را در زندان سپری میکنند تا بر اساس علاقه خود در این دورههای آموزشی شرکت کنند و آمارها نشان میدهد که برگشت به زندان این افراد بعد از دوران محکومیت به مراتب کمتر از افرادی است که از این آموزشها استفاده نمیکنند.
افراد دارای مهارت به عرصه کارآفرینی و خوداشتغالی ورود پیدا کند
وی پیرامون ارائه خدمات آموزش فنی و حرفهای و مهارتی در پادگانهای استان نیز گفت: سربازانی که در حال گذراندن خدمت مقدس سربازی هستند می توانند اوقات فراغت خود را در کارگاههای آموزشی سازمان که با مشارکت پادگان برگزار میشود بگذرانند تا پس ازاتمام خدمت مقدس سربازی دغدغه شغل نداشته باشند.
ناصری امید ضمن تاکید بر توجه به مقوله کارآفرینی گفت: افراد دارای مهارت قدرت ریسک پذیری داشته باشند و در حوزه کارآفرینی و یا خوداشتغالی ورود پیدا کنند و در طرح پشتیبان حضور داشته باشند ضمن اینکه افراد جویای خوداشتغالی میتوانند از مزایای تسهیلات کم بهره بهرهمند شوند.
وی اشاره ای نیز به برگزاری دوره های آموزشی برای بانوان در رشته های خاص داشت و گفت: در کنار مراکز دولتی، مراکز خاص خواهران نیز داریم و در مرکز 3 خواهران ما رشته هایی چون مکانیک خودرو نیز آموزش داده می شود و خواهران می توانند در این مرکز ثبت نام و از آموزش آن استفاده کنند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای استان کرمانشاه افزود: هم چنین مرکز یک آموزش تخصصی خودرو در کرمانشاه داریم که در غرب کشور منحصر به فرد است و در تمام زمینههای مرتبط با خودرو ارائه اموزش میدهد و متقاضیان میتوانند ازاین خدمات استفاده کنند.
وی اشاره ای نیز به بحث سنجش و برگزاری آزمون توسط آموزش فنی و حرفه ای استان داشت و گفت: هر ماهه بحث سنجش و ارزشیابی را در تمام رشته ها داریم.همچنین در سال ۹۴ سنجش نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر دوره انجام شد و این علاوه بر حدود ۸ و نیم میلیون نفر ساعت آموزشی است که طی سال گذشته ارائه شده است.
نظر دهید