شعار سال
چهارشنبه 03 اردیبهشت 1404
  • 1396/02/12 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 504
  • - تعداد بازدیدکننده: 122
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مطرح کرد:

مدرک گرایی مانع از مهارت‌آموزی شده است

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ترویج مدرک گرایی در جامعه کنونی را از عواملی دانست که کمتر دانش‌آموزان و دانشجویان به سمت مهارت‌آموزی می‌روند

قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ترویج مدرک گرایی در جامعه کنونی را از عواملی دانست که کمتر دانش‌آموزان و دانشجویان به سمت مهارت‌آموزی می‌روند.

رحمت‌الله رحمتی در مراسم جشن روز کارگر که در محل تالار انتظار شهر کرمانشاه با حضور استاندار محترم ، جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی  و جمع کثیری از کارگران و کارفرمایان برگزار شد، به تعابیر مختلفی از بوسیدن دست کارگران توسط پیامبر اشاره کرد و گفت: یکی از آن تعابیر توجه پیامبر به سرمایه های انسانی جامعه، توحه به اشتغال مولد و ترویج و تشویق فرهنگ کار است.


وی افزود: متاسفانه در دهه های اخیر فرهنگ کار و اشتغال معنی واقعی خود را از دست داده است و مردم ما در سبد هزینه های خانوارشان هزینه ای برای مهارت آموزی در نظر ندارند اما هزینه های کلان برای دانشگاه ملزوم می دارند.


قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: منظور از این حرف تزاحم دانش آموزی نیست، بلکه متاسفانه به دنبال این هستیم که فرزندمان یک مدرک تحصیلی کسب کند و این فرهنگ را ترویج داده‌ایم.


قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور معتقد است، مسئولین هم شرایط را برای توسعه این فرهنگ فراهم کرده اند، به گونه‌ای که ما اکنون 2640 دانشگاه در کشور داریم و این در حالیست که چین با جمعیت یک میلیارد و 300 میلیون نفری، 180 دانشگاه از ما کمتر دارد.

به گفته این مسئول، تعداد دانشجویان کشور نیز از 250 هزار نفر در سال 67 و 68 به چهار میلیون و 800 هزار نفر رسیده است و این آمار اگر اینگونه تبیین می‌شد که این جمعیت دنبال کسب دانش و مهارت هستند خوشحال کننده بود، اما متاسفانه اکثر این افراد دنبال کسب مدرک دانشگاهی هستند و همین امر آمار بیکاران فارغ التحصیل ما را بالا برده است.
وی تاکید کرد: چرا باید در اعتبارات کل کشور سهم آموزش های مهارتی فقط 3/1 دهم درصد از کل بودجه آموزشی باشد؟ و چرا نباید جامعه و دست اندکاران دولتی ظرفیت بالای آموزش های فنی و حرفه ای را ندانند.


قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه در صنایع و صنوف هم به آموزش فنی و حرفه‌ای چندان توجه نمی‌شود ، عنوان کرد: چرا باید صاحبان صنایع ما آموزش نیروی کار را هزینه بدانند، مگر نه اینکه این امر موجب پایداری شغل و ارتقا بهره‌وری می‌شود.

رحمتی توجه به آموزش‌های فنی و حرفه ای را از زمینه‌ ساز ایجاد اشتغال در کشور دانست و ادامه داد: در کنار آن باید به استانداردهای آموزشی هم توجه شود و حمایت مالی نیز صورت گیرد.


وی گفت: امروز متاسفانه در استان کرمانشاه ضریب بیکاری بالاست و باید در چنین شرایطی مهارت جوانان را ارتقاء دهیم.


قائم مقام سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بر ایجاد بنگاه‌های کوچک اقتصادی تاکید کرد و افزود: ایجاد بنگاه های کوچک و توسعه اشتعال های کوچک و خانگی می تواند در فرایند بیکاری بسیار تاثیرگذار باشد.


رحمتی توجه به کارگران از سوی مسولین را توجه به اشتغال مولد ، تولید ،ترویج و تشویق فرهنگ کار دانست ویاد آور شد: زمانی که جایگاه و کرامت  کارگر در جامعه ای حفظ شود فرهنگ اشتغال زایی نیز رواج می یابد.


وی افزود: ایرانی باید جنس ایرانی بخرد ولی تولید کنندگان باید کیفیت جنس را بالا ببرند.


رحمتی خاطر نشان کرد: اشتغال و تولید اشتغال فرآیندی است که باید طی آن از کارگران، کارگزاران و وکارآفرینان حمایت کرد، چرا که تحقق بخش اقتصاد مقاومتی هستند.




 




 




  • گروه خبری : اخبار مهم
  • کد خبر : 63592
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سایر پیوندها
تنظیمات قالب